Restaurant-Aker-Brygge.jpg
restaurant aker brygge.jpg
nadya-spetnitskaya-544582-unsplash.jpg

Restaurant Aker Brygge

Italiensk mat er kjent for sin enkelhet, men også smaksrike retter. Her er det kvaliteten på råvarene som står i sentrum, og ikke omstendighetene rundt forberedelsene.

"Italia fra topp til tå. Hos Prima Fila kan du spise og drikke deg gjennom Italias 20 regioner". Dette skrev Magasinet i Dagbladet om vår hyggelige restaurant i Oslo sentrum tett på Aker Brygge. Vi er selvfølgelig veldig glade for alle flotte kommentarer, men det er våre gjester som står høyest i vårt fokus. 

Ta turen innom vår restaurant på Aker Brygge, og opplev en uforglemmelig reise gjennom det italienske kjøkkenet. 

Kvalitetsmat i ypperste klasse

Vi streber etter å opprettholde den gode kvaliteten på både maten og servicen, slik at du kan få en kulinarisk opplevelse du sjeldent finner utenfor Italia, på vår restaurant ved Aker Brygge. Kvalitet er nøkkelen til suksess, og vi vil at gjestene våre skal få det aller beste.

Det beste fra det italienske kjøkken

Det italienske kjøkkenet er kjent for sin enkle tilnærming og fokus på gode råvarer. Slik er det også på vår restaurant ved Aker Brygge. For at du skal få oppleve ekte italiensk kokkekunst er alle råvarer nøye utvalgt og importert fra Italia. Her er det råvarene selv som bærer smaksopplevelsen, ikke en omstendelig forberedelse. 

Spennende vinkart

Men det er ikke bare maten som står i sentrum i vår restaurant på Aker Brygge. Både vin og Espresso er sentrale elementer når italienerne setter seg til bords. Som enhver italiensk restaurant med respekt for seg selv, har Prima Fila også en rik vinmeny med både rød- og hvitvin som går perfekt til alle våre matretter. 

Eksperter på pizza og pasta

Er det noe som kjennetegner det italienske kjøkkenet, er det uten tvil pizza og pasta. Begge retter er også kjent for sine mange lokale varianter. Dette enorme mangfoldet er både basert på lokale tradisjoner, men også hvilke kulturvekster som er populære i de spesifikke regionene. 

Typiske italienske pizzaer er: 

  • Genova: Tykkere, rektangulær pizza med lettere toppinger - kalt foccacia.

  • Roma: Tykk pizza, lignende den i Genova som selges i stykker, eller en rund, tynnere variant som selges på restauranter.

  • Napoli: Her er pizzadeigen tilsatt et sterkt proteinrikt mel, salt, gjær og vann. Bunnen trykkes ikke ut med kjevle, men med hendene. Topping varierer, men alltid tomatsaus nederst. 

De lokale variasjonene og det store mangfoldet ønsker vi å representere i vår restaurant på Aker Brygge. Derfor finner du et bredt utvalg av italiensk stenovnspizza og pasta i vår meny. Vi har også en egen barnemeny for de minste, så her vil dere kunne finne noe passende for hele familien

Nord-Italia

I Nord-Italia er fisk, poteter, ris, sauser, svinekjøtt og ulike typer ost de vanligste ingrediensene. I regionen Emilia-Romagna er de vanligste ingrediensene prosciutto skinke, saus, ulike typer salami, trøfler, grana (harde oster) som Parmigiano-Reggiano og tomater. I Liguria er fisk og sjømat, basilikum, nøtter og olivenolje vanlig. 

Sør-Italia og middelhavskysten

I det sørlige Italia er tomater, pepper, oliven, artisjokk, appelsiner, ricotta ost, aubergine og kapers essensielle ingredienser på kjøkkenet. Mangfoldet av disse råvarene kommer til syne gjennom de lokale pizza og pasta variantene. 

Gi deg selv en magisk helaften

Prima Fila restaurant ligger like ved Aker Brygge, og har kort gangavstand til alle fasiliteter i indre by. Enten du er på handletur i Karl Johan, nyter en forestilling på Nationaltheatret, eller tusler langs Aker Brygge, er vi rett i nærheten for å gi deg en deilig matopplevelse i varme og hyggelige omgivelser. 

På vår restaurant ved Aker Brygge finner du en stor uteservering med utsikt utover Fridtjof Nansens Plass og rådhuset. Med andre ord et ideelt sted å sette seg ned med en god matbit og se på bylivet i sommersola. Hva bringer vel ikke frem den deilige sommerfølelsen mer enn å nyte et godt måltid utendørs i solveggen? Ta med deg et par gode kolleger eller venner, så serverer vi et måltid du sent vil glemme.  

Sentral beliggenhet

Aker Brygge er et hyggelig område i Oslo sentrum, helt nede ved vannet. På Aker Brygge og Tjuvholmen finner du titalls restauranter og mange bruker området til bading og soling om sommeren, og turgåing året rundt. Aker brygge og Tjuvholmen har, i tillegg til restauranter, mange fasjonable butikker, museum og stand-up scene. 

Etter en koselig spasertur langs kaia passer det perfekt med et besøk på vår restaurant ved Aker Brygge for et herlig måltid i hyggelige omgivelser. 

Med kort gåavstand til både offentlig trafikk og overnattingsmuligheter, er Prima Fila også et egnet sted når du skal arrangere større selskap, enten det er sommerfest med jobben, julebord eller familieselskap. Våre lokaler er store og luftige og har plass til å ta imot over 100 gjester.  

Bestill bord i dag

Kontakt oss gjerne på telefon eller gjennom vårt enkle kontaktskjema for bordbestilling under. Vi ser fram til å se deg på Prima Fila Ristorante, vår hyggelige og sjarmerende italienske restaurant ved Aker Brygge.

 

Navn *
Navn