lindsay-moe-534754-unsplash.jpg
margherita-turrin-456156-unsplash.jpg

Jentekveld

En koselig kveld ute med venninner, hvor man spiser deilig mat og drikker vin er noe man bør unne seg i ny og ne. Ta neste jentekveld hos Prima Fila.

Mat av høy kvalitet

Når man er på jentekveld er det godt å få i seg ordentlig god mat. Italiensk mat er kjent for ferske råvarer med mye smak og få ingredienser. Italia ligger i et subtropisk område som gir mulighet for dyrking av mange forskjellige frukter og grønnsaker samt oppdrett av forskjellige dyr. Selv om det ikke er så mange ingredienser er det litt som krever at maten skal bli smakfull. Vi har derfor erfarne og flinke italienske kokker som lager italiensk mat av høy kvalitet. Ingrediensene vi bruker er alltid ferske slik at du kan være sikker på at du får god mat og en flott jentekveld.

Les mer: Middag Oslo sentrum

Mat fra alle de italienske regionene

Hos Prima Fila ønsker vi å ta deg på en smaksreise gjennom italias regioner. På en jentekveld vil du få muligheten til å kunne oppleve nye og spennende smaker tilberedt av våre italienske kokker.

Italia er verdensberømt for sin utsøkte mat, og de har i mange år utviklet sin kulinariske ekspertise. Det italienske kjøkkenet har hatt flere hundre år på å utvikle seg til hva det er i dag. Dette kan være grunnen til dets store utbredelse, og popularitet grunnet gode smaker. Italiensk mat har på unikt vis utviklet forskjellige smaker fra de forskjellige regionene.

Til tross for at Italia har vært med på å påvirke matkulturer i hele verden har de også selv blitt påvirket av blant annet antikkens Hellas og det jødiske kjøkken

Pizza

Pizza kommer fra Napoli, og Pizza Margherita er en pizza som ble laget til ære for dronning Margherita sitt besøk til Napoli. Retten består av en tynn bunn laget av hvete med rød saus, hvit mozzarella og grønn basilikum. Ingrediensene er valgt med omhu da de skal representere det italienske flagget. I dag er dette den mest berømte pizzaen i verden, og opprinnelsen til en av de mest kjente rettene fra Italia. Vår pizzarestaurant er en av de beste i hovedstaden.

Pasta

Pasta kommer ikke opprinnelig fra Italia. I enkelte land i Asia som Kina, spiste kineserne nudler hele 200 år før Kristus. Det er tydelige tegn på at mange forskjellige land har laget pasta uavhengig fra hverandre, så italia kan ikke settes opp som grunnleggeren av pasta. Men at de lager pasta i verdensklasse er det ingen tvil om.

Det er usikkerhet rundt opprinnelsen til Italiensk pasta, men mange tror at Marco Polo tok med nudler tilbake til Italia på 1200-tallet. Noen mener at det ble funnet pasta fra Italia 2000 år før Kristus, men om dette faktisk var pasta er ikke helt sikkert.

I dag er Italia verdens største eksportør av pasta, og har over mange år utviklet pasta i nye fasonger og lengder. Det er slik eksperimentering som har skapt lasagne.

Lasagne

Fra pastaen ble lasagne funnet opp. I stedet for å lage lange tynne strenger med pasta, begynte kokkene å lage pasta flak. Disse la de i lag med tomat, ost og kjøtt. Det er en populær rett som er lett å lage, men som har mye god smak - akkurat som mange andre italienske retter.

Les mer: Anbefalte restauranter Oslo

Ost og vin

Italienerne har også utviklet måter å produsere noen av de mest kjente ostene som Mozarella, Parmesan og Gorgonzola. Mange av disse ostene produseres på samme måte som da de først ble oppdaget. Gorgonzola ble først oppdaget i år 879, og er i dag en av verdens mest berømte blåmuggoster. Osten har hatt samme oppskrift og tilberedningsmåte siden den ble oppdaget, men blir i dag produsert med maskiner og ikke for hånd.

Italiensk vin er kanskje ikke like populært som fransk, tysk eller spansk men de er likevel den største vinprodusenten i verden. I Italia blir det dyrket druer i hver eneste region, som gir mange forskjellige typer smaker basert på det regionale klimaet. Vi serverer deilig italiensk vin med maten vår. Det er bare å spørre servitøren hvilken vin som er anbefalt til din rett hvis du er usikker.

Det er vel lite som passer bedre til en jentekveld enn ekte italiensk ost med et godt glass vin til. Avslutt måltidet med en ostetallerken med diverse oster sammen med druer, nøtter og kjeks.

Koselig jentekveld

En jentekveld er en kveld hvor alle skal kose seg. Vårt lokale har fantastisk stemning for de som vil på jentekveld. Og vi sørger for at alle får en hyggelig opplevelse med vår utsøkte mat og vin.

Bestill bord i dag for utsøkt mat og en uforglemmelig jentekveld.

Navn *
Navn