Italiensk-pizza1.jpg
matteo-vistocco-634214-unsplash.jpg
thomas-schweighofer-51101-unsplash.jpg

Italiensk Pizza Oslo

Pizza er opprinnelig en italiensk rett, og består som regel av en hvetebunn og ulike typer fyll. I dag har retten spredt seg til resten av verden.

Prima Fila er en restaurant som tilbyr italiensk pizza i Oslo. Pizzaen stekes i stenovn med de ferskeste råvarene Østlandet har å by på - og selvsagt et godt utvalg råvarer fra Italia. Slik kan vi gi deg en smak av Italia, med en av byens beste italienske pizzaer.

Den italienske pizzaen

Pizza stammer fra det italienske kjøkkenet, men har etter hvert spredt seg til resten av verden. Den originale pizzaen består av en tynn bunn, hovedsakelig laget av hvete, med diverse fyll på. Italienske klassikere er tomat, ost og kjøtt.

Det som kjennetegner det italienske kjøkkenet er de mange lokale variasjonene av samme rett. Det samme gjelder pizzaen.

  • Genova: Tykkere, rektangulær pizza med lettere toppinger - kalt foccacia.

  • Roma: Tykk pizza, lignende den i Genova som selges i stykker, eller en rund, tynnere variant som selges på restauranter.

  • Napoli: Her er pizzadeigen tilsatt et sterkt proteinrikt mel, salt, gjær og vann. Bunnen trykkes ikke ut med kjevle, men med hendene. Topping varierer, men alltid tomatsaus nederst.

Opphavet til den italienske pizzaen stammer fra Napoli, og her lages fortsatt en av de beste variantene. I motsetning til her i Norge, er det ikke vanlig å spise hjemmelaget pizza i Napoli. Her er ofte pizzaen et mindre, raskt mellommåltid, som man kan plukke med seg fra en pizzeria mot slutten av kveldspromenaden. En slik “minipizza” kalles pizzetta. Hos Prima Fila kan du spise ekte italiensk pizza i Oslo, med smaker fra alle Italias regioner.

Klassiske ingredienser og råvarer

Det italienske kjøkken har et like stort mangfold av ingredienser som lokale tolkninger av retter. Dette henger naturlig nok sammen, da hver region har egne råvarer som kjennetegner dem.

Italiensk mat har sterkt innslag av kornprodukter og grønnsaker, mens kjøttprodukter utgjør en forholdsvis liten andel av matkonsumet. Grunnen til dette har sammenheng med Italias geografiske posisjon i den subtropiske sonen. Her ligger forholdene godt til rette for å dyrke en rekke kulturvekster. De eldste italienske kulturvekstene er hvete, oliven, fiken, epler og druer. I senere tid introduserte araberne kulturvekster som ris, sukkerrør, sitrusfrukter og fersken. Tomater, mais, poteter og chilli kom først i tidlig moderne tid fra Amerika.

Den store forkjærligheten for gode råvarer og italiensk mattradisjon har vi tatt med oss his til Prima Fila. Dermed kan du få italiensk pizza i Oslo med samme gode smak som du vanligvis kun finner innenfor Italias landegrenser.

Variert meny

Hos Prima Fila får du servert ekte italiensk pizza i Oslo. På vår meny finner du alt fra varme og kalde forretter, biff og fisk til klassiske italienske retter som pasta og pizza. Vi har også en egen barnemeny for de minste, så her vil dere finne noe som faller i smak hos hele familien.

Vi er ekstra gode på pizza, og her kommer virkelig våre italienske råvarer til sin rett. Vi mener kvalitet er nøkkelen til suksess, derfor står service og smakfulle retter i fokus i vår restaurant. Det betyr at vi kan tilby våre gjester en italiensk pizza i Oslo du ellers kun finner i Italia. Når det kommer til italiensk mat, og særlig stenovnsbakt italiensk pizza, skal vi alltid være blant de beste i Oslo.

Sentral beliggenhet

Prima Fila ligger i kort gangavstand til alle fasiliteter i indre by. Enten du er på handletur i Karl Johan, nyter en forestilling på Nationaltheatret eller rusler langs Rådhusbryggen, finner du oss like i nærheten - klare til å servere en av Oslos beste italienske pizzaer.

Om sommeren kan du nyte et velsmakende måltid på vår store og idylliske uteservering, like utenfor Rådhuset og med utsikt utover Fridtjof Nansens Plass. Vår restaurant passer like godt til lunsj med jobben som middag med familien. Hva gir vel mer sommerstemning enn å sette seg ned på vår flotte uteservering, mens du nyter en av de beste italienske pizzaene i Oslo?

Bestill bord i dag

Er du på jakt etter italiensk pizza i Oslo? Kontakt oss gjerne på telefon eller gjennom vårt enkle kontaktskjema for bordbestilling. Vi ser frem til å se deg på Prima Fila Ristorante, en hyggelig og sjarmerende italiensk restaurant midt i hjertet av Oslo.

Navn *
Navn