sagar-patil-652846-unsplash.jpg
heather-ford-493944-unsplash.jpg
pinar-kucuk-1468354-unsplash.jpg

Familiebursdag

Prima Fila er en restaurant som passer perfekt for deg som skal arrangere selskap. Ønsker du å feire familiebursdag er vår italienske restaurant et godt valg.

God stemning

Prima Fila ligger sentralt i Oslo og er svært tilgjengelig med både tog, buss, trikk og t-bane i nærheten. Lokalet vårt er intimt og koselig med både små og store sittegrupper. Store sittegrupper passer perfekt til selskaper som familiebursdag, eller vennemiddag. Istedenfor at du må planlegge en middag hjemme, med tilhørende mye arbeid, kan du la oss fikse maten. Vi sørger for god drikke og herlig mat.

God mat og drikke

Det italienske kjøkkenet er et av de mest kjente i verden, og dette av god grunn. I det italienske kjøkkenet finnes det noe for enhver smak. Både for de som liker det klassiske og de som ønsker å eksperimentere. Vi har erfarne italienske kokker som lager flotte måltid til våre gjester. Sammen sikrer deg en fantastisk familiebursdag.

Det italienske kjøkkenet

Det italienske kjøkkenet har utviklet seg i flere tusen år. Mange folkegrupper har bosatt seg i Italia opp gjennom tidene og delt sine kokkekunster. Både arabere, grekere og fønikere har vært bosatt i landet. Dette har gitt italienerne mye og variert matkunnskap. Det er også en av grunnene til at maten fra de forskjellige regionene i Italia er så varierende.

Under renessansen begynte det italienske kjøkkenet å blomstre. Med de nye råvarene fra Amerika var det mye spennende å eksperimentere med. I Amerika ble det oppdaget nye grønnsaker, frukter og krydder som kunne brukes i mat. Takket være det varierende klimaet, har italienerne hatt muligheten til å dyrke disse råvarene på hjemmebane. I dag er Italia kjent for å ha naturlig, enkel og smakfull mat. Både oster, matretter og viner har blitt utviklet over mange år, noe som har ført til at Italia i dag har et svært sofistikert kjøkken, på lik linje med franskmennene.

Menyen

Menyen til Prima Fila er autentisk og variert. Vi sørger for at du får deg en tur gjennom alle italias regioner med vår mat. På en familiebursdag har man også mulighet til å bestille flere forskjellige retter på deling, og slik smake på alt. Vårt mål er å gi deg en fantastisk smaksopplevelse.

Forrett

Selv om det ikke er like vanlig med forrett i Norge som det er i resten av verden, er det en super måte å starte et måltid på. Forretten er med på å gjøre deg sulten og forbedre deg på hovedretten, rett og slett en apetittvekker. Forretten gjør også at måltidet varer lenger, slik at man har mer tid rundt bordet til å snakke sammen og være sosiale. Dette er perfekt i en familiebursdag.

Bruschetta Stekt loff med tomatsalat, balsamicoeddik og olivenolje. Dette er en fantastisk og veldig forfriskende snack. Bruschetta er en forrett som er perfekt om sommeren. Retten kommer fra 1600-tallet i Italia. På denne tiden ble olivenolje brukt som smakstilsetning, ved å dyppe det i brød.

Hovedrett

Vi har en rekke smakfulle og autentiske, italienske hovedretter i vår restaurant.

Pizza I gamle dager bestod pizza kun av flatbrød uten topping. Dette ble sett på som fattigmannskost. Etter at italienerne hadde reist til Amerika ble pizzaoppskriften forandret, og det ble tilsatt olivenolje, tomater og fisk på brødet. Rundt samme tid ble det til ære for dronning Margherita laget en veldig spesiell pizza. Mens hun besøkte regionen Napoli, lagde kokken Raffaele Esposito lagde en pizza med rød saus, hvit ost og fersk basilikum. Med andre ord fargene til det italienske flagget. I dag er dette kjent som Pizza Margherita, og er den mest kjente pizzaen i verden.

Hos Prima Fila har vi et mangfold av forskjellige pizzaer, inkludert Pizza Margherita til de som liker det klassiske. Vi har også mange andre gode pizzaer som Tony Soprano, Duomo (for de som liker å eksperimentere) og en barnemeny for de små som er med på familiebursdag. Smaksett pizzaen med olivenolje eller trøffelolje. Det bringer frem mange gode smaker.

Pasta Vi kan ikke si at pasta er hundre prosent italiensk. Lignende retter har blitt laget over alt i verden, uavhengig fra hverandre. Den eneste forskjellen er hvordan og med hva det serveres. I Italia har pastaen også fått mange spennende fasonger.

Prima Fila server deilig pasta, som for eksempel Spaghetti Carbonara og Spaghetti Bolognese. I tillegg har vi en del spennende retter for italienske mateksperter, som for eksempel Tagliatelle Mediterranee eller Tortelloni Emiliani. Vi har også glutenfri pasta til de som er allergiske.

Italiensk dessert

En familiebursdag er ikke komplett uten en fantastisk dessert, og italiensk dessert er blant de beste i verden. Vi har mange desserter å velge mellom.

Tiramisù Tiramisù er en dessert med kaffesmak, perfekt til dessert etter middagen. Ordet tiramisù betyr “cheer me up”, og det er nøyaktig det den gjør. Tiramisú er ikke en veldig gammel rett, men ble laget for første gang på 1960-tallet og har hatt enorm popularitet siden. Kaken består av ulike lag med mascarpone, kaffe og savoiardi. Den perfekte desserten til en familiebursdag.

Pannacotta Pannacotta lages når sukker blir oppløst i varm fløte og er ofte smakstilsatt med krydder, kaffe, vanilje eller rom. Gelatin brukes for å gi desserten en fast, men fleksibel form og fasong, samt en gelé-aktig konsistens. På bunnen er det ofte karamell. Retten serveres gjerne med bær, karamell eller sjokolade.

Våre lokaler

Vi har en hyggelig restaurant inspirert av italia. Vår visjon da vi åpnet restauranten var å sørge for en koselig og avslappende stemning. Vi har mulighet til å ta imot over 100 gjester, og kan hjelpe til med å arrangere en rekke ulike selskaper. Hvis du ønsker at din familiebursdag skal være arrangert av oss, har vi en herlig meny som kan bestilles. Ta en titt på de valgene vi har å tilby. Vi har alltid noe for hele familien.

Les mer om festlokaler.

Chambre Separee

Skal familiebursdagen være en mer intim feiring, er det mulig å bestille et Chambre Separee. Dette er et lukket område i restauranten, og egner seg for selskaper mellom 10 og 17 gjester.

Book bord i dag

Vi står klare til å ta imot din familiebursdag. Velkommen til Prima Fila og en hyggelig aften med god mat og drikke.Name *
Name