thomas-schweighofer-51101-unsplash.jpg
sagar-patil-652846-unsplash.jpg

Bursdagsfest

Prima Fila er den perfekte restauranten å arrangere bursdagsfest hos. Vi serverer deilig mat fra alle Italias regioner, og sørger for en flott bursdagsfest for deg og gjestene dine.

Ha bursdagsfesten din hos oss

Prima Fila ligger i Oslo Sentrum, rett ved siden av rådhuset. Det er enkelt å komme seg til oss med både buss, trikk og t-bane. Vi har en stor og koselig uteplass, perfekt til vår og sommer. Vi har også et veldig hyggelig lokale med mange plasser ved vinduet og lenger inn i restauranten. Prima Fila har det perfekte lokalet til å ha en bursdagsfest, vi har plass til over 100 gjester i tillegg til at lokalet har områder som er litt reservert fra resten slik at du slipper å sitte så nært andre gjester i restauranten.

Stor uteservering

På sommeren er Prima Fila det perfekte stedet å nyte en god lunsj. Vi har en stor uteservering i Oslo med flott utsikt over hele Fridtjof Nansens Plass og rådhuset, noe som gjør det til et ideelt sted å se på bylivet og alle menneskene som går forbi samtidig som du nyter italiensk mat fra en av byens beste, italienske restauranter. Dersom det er ønskelig kan også bursdagsfesten holdes.

Mat fra Italias regioner

Hos Prima Fila ønsker vi å ta deg på en smaksreise gjennom italias regioner. På en bursdagsfeiring vil du få muligheten til å kunne oppleve nye og spennende smaker tilberedt av våre italienske kokker.

Italia er verdensberømt for sin utsøkte mat, og de har i mange år utviklet sin kulinariske ekspertise. Det italienske kjøkkenet har hatt flere hundre år på å utvikle seg til hva det er i dag. Dette kan være grunnen til dets store utbredelse, og popularitet grunnet gode smaker. Italiensk mat har på unikt vis utviklet forskjellige smaker fra de forskjellige regionene.

Til tross for at Italia har vært med på å påvirke matkulturer i hele verden har de også selv blitt påvirket av blant annet antikkens Hellas og det jødiske kjøkken, som til slutt har blitt til den maten vi serverer på din bursdagsfest.

Campania

I campania finner vi byen Napoli som er hjemmet til Pizzaen. I byene innenfor Campania finner vi mye sjømat samt friske grønnsaker og ost. Campania produserer også mye god italiensk vin. Vår pizzarestaurant er en av de beste i Oslo, pizza passer perfekt til bursdagsfest.

Lombardia

Lombardia er stedet der retten risotto kommer fra. Siden denne regionen ligger lenger nord, har kjøkkenet i dette området utviklet retter med ris istedenfor pasta. Stedet er mest kjent for Risotto alla Milanese, retten inneholder safran som gir den en gyllen farge.

Lazio

Lazio er eksperter på pasta. Det er her de forskjellige pastatypene har utviklet seg over flere hundre år. Den verdensberømte retten Spaghetti alla Carbonara kommer fra Lazio. Osten Pecorino Romano kan bare lages i denne regionen.

Les mer om Lazio sitt kulinariske omfang og kjente retter.

Ferske råvarer

Den viktigste ingrediensen i italiensk mat er ferske råvarer. Italia er i et område hvor dyrking av grønnsaker og oppdrett av kyr er svært enkelt, og utbredt. Italia er kjent for å bruke helt ferske grønnsaker og kjøtt i sine retter. Dette kan være grunnen til at det er så smakfullt. Italienerne har i lang tid hatt muligheten til å eksperimentere med grønnsaker og frukter som ble importert fra Amerika.

Ost og vin

Italienerne har også utviklet måter å produsere noen av de mest kjente ostene som Mozarella, Parmesan og Gorgonzola. Mange av disse ostene produseres på samme måte som da de først ble oppdaget. Gorgonzola ble først oppdaget i år 879, og er i dag en av verdens mest berømte blåmuggoster. Osten har hatt samme oppskrift og tilberedningsmåte siden den ble oppdaget, men blir i dag produsert med maskiner og ikke for hånd.

Italiensk vin er kanskje ikke like populært som fransk, tysk eller spansk men de er likevel den største vinprodusenten i verden. I Italia blir det dyrket druer i hver eneste region, som gir mange forskjellige typer smaker basert på det regionale klimaet. Vi serverer deilig italiensk vin med maten vår. Det er bare å spørre servitøren hvilken vin som er anbefalt til din rett hvis du er usikker.

Kaffe

I Italia er det vanlig å drikke kaffe hele dagen lang men ikke på samme måte som i Norge, vi er vant til å ta oss god tid og kose oss med kaffen, men italienerne drikker det mer som konsentrert koffeinsjokk. Noen av de vanligste kaffetypene er derfor Espresso, Cappuccino og Caffelatte.

Allergi?

Har du eller noen i selskapet noen allergier? Det skal være lett å både spise og holde bursdagsfest hos oss. Si fra til oss på forhånd så tilpasser vi maten slik at alle skal kunne nyte retter på ekte, italiensk vis hos Prima Fila.

Hos Prima Fila får du tatt en reise gjennom Italia uten å måtte fysisk reise til Italia. Vi sørger for at din bursdagsfest er full av gode retter, drikke og selskap. Dagen skal gjøres perfekt for deg.Navn *
Navn